25 éves lett a Segítő Kezek Klubja

2013. szeptember 3-án lett megtartva a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete első területi egységének, a Szolnoki Segítő Kezek Klubjának 25. születésnapi rendezvénye.

A rendezvénynek a szolnoki Borostyán művelődési és Ifjúsági Ház adott otthont. A Közel 60 fős vendégsereg között jelen voltak az egykori alapító tagok, azon személyek, akik az évek során valamiképpen részesei voltak a klub életének, mint pl. Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Kulturális Központ jelenlegi igazgatója, Nagyné Lenthár Katalin mentálhigiénés szakember, a klub keresztanyja. Az ő férjétől kapta anno a klub a nevét. Bertalanné Kovács Piroska, a megyei könyvtár nyugdíjas igazgatója, Bálint Erika, a magyar rádió szolnoki körzeti stúdiójának volt munkatársa, most zenetanár, Dürwanger Gyöngyi, a Borostyán Művelődési Ház munkatársa.

A meghívottak között voltak még a megyében működő többi klub tagjai, és természetesen a Segítő Kezek klubjának tagjai.

Rövid megnyitó után Molnár Lajos Milán köszöntötte a vendégeket, a klubot, és biztosította a jövőbeni további együttműködésükről, hogy a későbbiekben is helyet biztosítanak a klub számára.

Ezt követően Dr. Baranyiné Miks Máriával, a klub megálmodójával kezdődött a múltidézés. Közben korabeli hangfelvételeket lehetett hallani, a klub indulásának beharangozásáról, egy már elhunyt sorstársunk, Kerekes Géza bácsi versét, hogy neki mit ad a klub, milyen érzésekkel tele indult a foglalkozásokra.

Hallható volt hangfelvétel a módszertani találkozókról is. Marika elmondta, hogyan született a gondolat, hogy létrehozza a klubot, voltak-e nehézségek ennek megvalósításában, honnan kapott támogatást. Megszólaltak az alapító tagok. A jelenlegi tagok elmondták, hogy kinek mit nyújt a klub, a vendégek is emlékeztek a klubbal közös munkájukra.

Mindez után a jászberényi klub tagjainak nagyon kedves meglepetésműsora következett: Marika versét lehetett tőlük hallani, olvastak fel a könyvéből, majd Horvát József gitározott és fakasztotta közös éneklésre a jelenlevőket.

A klub vezetői beszéltek jövőbeni terveikről, hogy szeretnék kirándulásokkal, programokkal, különböző előadásokkal még inkább fellendíteni a közösség életét. Szeretnék, ha új tagok is csatlakoznának hozzájuk.

Szerény megvendégeléssel, kötetlen beszélgetéssel, Palásti Tibor zenélésével, énekkel és tánccal fejeződött be az ünneplés.

A rendezvényről megjelent médiaanyagok megtekinthetőek a klub és az egyesület honlapján, a klub honlapján a készített képek is megtalálhatóak.

http://segitokezek.gportal.hu

http://www.jnszmvakok.hu

Előző oldal
Főoldal

Tetszett a bejegyzés? Ossza meg másokkal is!