“Egy csepp egészség”

Jubileumi csepp egészség

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén tizedik alkalommal rendezte meg „Egy csepp egészség” elnevezésű Egészségnevelési, sport és szabadidős családi napját. A rendezvény 2013. június 29-én, szombaton 9 órai kezdettel, a szolnoki Sipos Orbán Szakiskola és Kollégium termeiben zajlott. Programunkon hozzávetőleg 90 fő vett részt, többnyire tagtársaink, családtagjaik és segítőink.

A megnyitó után Dr. Bene Ildikó a Hetényi Géza Megyei Kórház Igazgató főorvosa, a rendezvény fővédnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Fidel Erzsébet a Labrador kft munkatársa tartott az OEP egyedi támogatás lehetőségéről pár perces tájékoztatót.

A rendezvény kötetlen programjai előtt a jelenlévők diabetikus ételeket is kóstolhattak.

Rendezvényünk a „Tiszta szívvel Szolnokért” programsorozat egyik eleme volt, ennek jegyében ingyenes szűrések és ingyenes talp, váll és hátmasszíroztatási lehetőség nyílt tagjaink számára: – csontsűrűség mérés Dr. Árok Terézia főorvos vezetésével; vércukor, koleszterinszint mérés és; vérnyomásmérés a SZIVE védőnőinek közreműködésével.

A szűrések ismeretében a Béres Gyógyszergyár Zrt munkatársa, Bárdosné Kiss Ilona nyújtott tanácsadást.

Az egészség fontos eleme a mozgás és a kikapcsolódás, előbbit a Gördögök Sport Egyesület, utóbbit a már egy éve is nagy népszerűségnek örvendő lengőtekézési lehetőség biztosította.

Idén a jelenlévők egy új módszert is kipróbálhattak izmaik megmozgatása érdekében, nagy is volt a tolongás a – flabelos vibrációs tréningnél, amit a 9 Stúdió Szolnok vezetője, Laki Valéria ismertetett.

Az ebéd vegyes-gyümölcs leves, rántott sajt sültburgonyával és csemege uborkával volt.

Ebéd után folytatódtak még a kötetlen foglalkozások, de a legnagyobb érdeklődésre számot tartó programelem ekkor már az ebédlőben zajló tombolahúzás volt. Szerencsére sok támogatótól és tagtársunktól, valamint az egyesület munkatársaitól is kaptunk tombolatárgyakat.

Miután minden tombolatárgy gazdára talált, a rendezvény is véget ért, mindenki felfrissülve, ugyanakkor jólesően elfáradva térhetett haza.

Köszönjük mindenki hozzájárulását, akik rendezvényünket anyagi, tárgyi adományokkal, munkájukkal és szakértelmükkel támogatták!

Előző oldal
Főoldal

Tetszett a bejegyzés? Ossza meg másokkal is!