Vadasparklátogatás

Vadasparklátogatás

2014. április 4-én egyesületünk kis kirándulást szervezett a szolnoki NEFAG Zrt területén lévő vadasparkba.
A programra 34-en jöttek el, plusz a két kihagyhatatlan egyesületi munkatárs, azaz a két vakvezető kutya. Bizony, a két bátor kutyus is végigsétált embertársaival a különböző méretű, fajtájú állatok és növények között. Volt állat, aki közömbös volt a kutyákkal szemben, ám pl. a kecskék rosszallották kutyáink jelenlétét.
Nekünk látássérülteknek nagy örömünkre szolgált, hogy a legtöbb állatot – csacsit, pónit, vadászgörényt, stb. – megsimogathattuk, etethettük őket. Gyengénlátó társaink emellett láthattak egész közelről olyan állatokat is – őzet, borzat, vaddisznót, hollót, stb. -, amiket nem lehetett ugyan megsimogatni, de nekik már az is külön élmény volt, hogy közelről megnézhették.
Sétánk során elsőként Matyi, a szamár köszöntött bennünket, mi pedig megsimogattuk a hatalmas nagy fülét. Őt a sorban Kelly, a póni követte, akit répakarikákkal bűvölhettünk el. Joci, a láma, nem kért a simogatásból, ám annál többet a nyers krumpliból, amit kezünkből kaphatott.
Eszter, a türelmes idegenvezetőnk ezután egy lépcsős fahídhoz invitált minket, amelyen túl egy mesterséges erdőbe mentünk. Itt az egyik ösvény fakéreggel, a másik avarral volt befedve. Az erdőben növényeket nézhettünk meg, leveleken hernyógubacsot, ill. különféle csigaházakat.
Az erdőből kisétálva megnézhettük, hogy Marci – az ormányos medve, hogy küzd meg az ételért, Panni, a társa, pedig hogy potyázik a Marci által megszerzett eleségből.
Ezután a két vadászgörény, Süti és Zorka csalt arcunkra mosolyt, mivel mindenhová igyekeztek bebújni, a pulóver ujjától kezdve a mellény gallérjába.
Eszter szarvasagancsot is mutatott nekünk, visszaérve a kis házhoz, pedig kökény és csipkebogyóteát és lekvárt kóstolhattunk. A kíváncsiabbak itt is nézelődhettek, csontvázakat – pl. hal és borzkoponyát – vehettek szem ill. kézügyre.
Köszönjük a NEFAG Zrt-nek a lehetőséget, Eszternek a türelmes végigkalauzolást, a rengeteg érdekes információt!

Előző oldal
Főoldal

Tetszett a bejegyzés? Ossza meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?