Hangtár

Tisztelt Hölgyem!
Tisztelt Uram!

Engedje meg, hogy Jónás István, a Magyar Rádió nonprofit zrt. és Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója nevében örömmel tájékoztassam Önt valamint a Szervezet vak és gyengén látó tagjait arról a bejelentésről, melyet A fehér bot napja alkalmából tett közzé az MTI.

Egyben kérem, hogy a Szervezet/Egyesület honlapján a sajtóközlemény linkjét és/vagy szövegét – melyet alább talál – legyen szíves közzétenni annak érdekében, hogy az érintettek értesüljenek a Magyar Rádió Hangtárának valamint a későbbiekben a teljes közmédia online felületeinek akadálymentesítéséről.

A sajtóközlemény linkje:

http://www.hirado.hu/2014/10/15/hangtar-a-vakonak-es-gyengen-latoknak/http://www.hirado.hu/2014/10/15/hangtar-a-vakonak-es-gyengen-latoknak/

A sajtóközlemény szövege:

HANGTÁR vakoknak és gyengén látóknak

A vakok és gyengén látók számára fejleszti HANGTÁR szolgáltatását a közmédia – jelentette be a fehér bot napján Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója és Jónás István, a Magyar Rádió Zrt. vezérigazgatója.

A műsorok visszahallgatását lehetővé tevő alkalmazás népszerű, naponta több mint tízezren érdeklődnek iránta. A gond az, hogy a felület már a gyengén látók számára sem akadálymentes. Jónás István, a Magyar Rádió vezérigazgatója elmondta, hogy a cél egy olyan alkalmazás kialakítása, amit – hasonlóan a hagyományos rádióhoz – a vakok és látók egyaránt könnyedén használhatnak.

A vakok és gyengén látók a leghűségesebb rádiózók közé tartoznak. Napi 24 órában azonban ők sem tudják követni a műsorfolyamot. Egy akadálymentes HANGTÁRRAL viszont a vakok és gyengén látók is bármikor „beléphetnek” Magyarország legnagyobb színházába, a Rádiószínházba, amelynek sorozatait alkalmanként csaknem háromszázezren követik figyelemmel – körvonalazta Jónás István.

Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója közölte, a HANGTÁR akadálymentesítése csak az első lépés. A hosszabb távú cél a közmédia összes online felületének akadálymentesítése.

“Az egyszeri kampányok és gesztusok mellett fontos, hogy folyamatokban gondolkodjunk. Az esélyegyenlőség nem csak a fehér bot napján fontos. Még az idén megkezdődik az online szolgáltatások átvilágítása, szoros együttműködésben a vakok és gyengén látók szakmai érdekvédelmi szervezeteivel” – mondta el Szabó László Zsolt.

Az akadálymentes HANGTÁR a tervek szerint a jövő évben indul.

Forrás: hirado.hu

A további sikeres együttműködésben bízva, üdvözlettel:

MR új logó kicsi

Vas Mónika
promóciós munkatárs
Magyar Rádió nonprofit Zrt.
1016 Budapest, Naphegy tér 8.
Tel: (+36-1) 328-7124
Fax: (+36-1) 328-7355
Mobil: (+36) 20-355-9758
e-mail: vas.monika@radio.hu
www.radio.hu

Előző oldal

Főoldal

Tetszett a bejegyzés? Ossza meg másokkal is!