Ingyenes gyógykezelés vakvezető kutyáknak

Ingyenes a vakvezető kutyák gyógykezelése a SZIE ÁOTK-n

Egy 2015. január 14.-én a Vakok Állami Intézetében tartott sajtótájékoztatón jelentette be  Professzor Dr. Sótonyi Péter dékán, hogy 2015. január 1-jétől a tanúsítvánnyal rendelkező vakvezető kutyák munkaképességének helyreállítását célzó gyógykezeléseket/műtéteket a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán (SZIE ÁOTK) a munkadíj elengedésével, kizárólag anyag- és gyógyszerköltségen végzik.

A sajtótájékoztatón az MVGYOSZ-t Schiff Mónika, a csepeli Vakvezetőkutya-kiképző Iskola vezetője és kiképzői képviselték. Jelen volt többek között Durgonics Tamás sorstársunk is, aki az alábbi mondatokban fogalmazta meg a sajtótájékoztatón elhangzottakat: „Arról van szó egészen pontosan, hogy az Állatorvosi Egyetem dékánja, Dr. Sótonyi Péter tegnap egy sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentette, hogy kórházukban, az igazolvánnyal rendelkező vakvezető kutyákat kedvezményes áron látják el. Egészen pontosan ez azt jelenti, hogy a kezelésen használt szereket, protézist, egyéb dolgokat kell kifizetni, az orvosi munkadíjat nem. A cél az, hogy támogatókat szerezzenek azért, hogy a későbbiek folyamán a felhasznált gyógyszerek, és egyéb dolgok se kerüljenek nekünk pénzbe. Bíztató lehet, hogy Dékán Úrnak komoly kapcsolatai vannak gyógyszer gyártókkal, és forgalmazókkal, így talán reális esély van arra, hogy bővüljön ez a kedvezmény.

Szekeres Pál miniszteri biztos bejelentette, hogy ezt a kedvezményt, szeretnék kiterjeszteni a többi segítő kutyára is, a vakvezető kutyák támogatása csak a kezdet.”

Előző oldal

Főoldal

Tetszett a bejegyzés? Ossza meg másokkal is!