Maffinmanó

Árvácska vagyok.
Sziasztok, a nevem Árvácska. Van egy hosszabb nevem is, Viola Witrockiana. Ez a nevem nem is olyan szép, és meg sem lehet jegyezni, ezért hívnak Árvácskának. Szép nagy családom van, rokonaim az ibolyafélék.
Minden évben újra születek. Egy kedves néni vagy bácsi elültetik a magomat a földbe, amiből palántává növök. Kertekben és parkokban szoktak kiültetni. Alig várom minden évben, hogy megdicsérjék a szép sziromruhámat. Sárga, piros, kékeslila, fehér színekben pompázom.
Nagyon szeretem a napsütést, de örömmel fürdök az esőben is. Egész nyáron virágzom, és szívesen játszom a zümmögő méhecskékkel. Nagyon vicces, ahogy kicsi lábukkal csiklandozzák a szirmaimat. Azt mondják, nagyon hasznos kis virág vagyok, mert gyógyszert és teát is készítenek belőlem. Szirmocskáim finom mentás ízűek, ezért tortadíszítésre is használnak. Erre én nagyon büszke vagyok!
Képzeljétek most is ez történik velem. Hivatalos vagyok egy nagy ünnepségre, ahol szerintem én leszek az est sztárja, ugyanis a hófehér emeletes tortát csupa-csupa árvácskával díszítik. Nagyon fincsi dolog csücsülni az édes krémben.
Az sem baj, ha a vendégek mind megesznek, mert tavasszal az a kedves néni vagy bácsi újra elülteti a magomat és én boldogan növekszem. Így megint találkozhatom a barátaimmal: a langyos esővel, napocskával és a zümmögő méhecskékkel. De az is lehet, hogy újra egy gyönyörű tortát díszítenek velem.

Előző oldal

Főoldal

Tetszett a bejegyzés? Ossza meg másokkal is!