Könyvespolc

Egy kutya vallomásai

Azt a kutya életbe, hejj, juhuj, de jó idő van ma! Nem is gondoltam volna! Ideje elnyúlni és pihenni egy kicsit.
Ideje… De mi ez? Mi az, ami nem hagyja, hogy ebben a jó időben elnyújtózzam és pihenjek? Mi az ott?
Na várjunk csak! Majd mindjárt. Majd mindjárt. De a lábam, az a hátsó lábam ebben a kellemes éjszakában… Egyszerűen nem akar mozdulni. Nem, nem és nem. Pedig valami ott, valami ott nagyon zavar.
Nini, elindult egy felfelé. ELindult, mászik a hátamon. A bundám, az istenadta bundám fedélt ad neki, langyos, száraz melegben tartja, de ennek az nem elég. ELindult felfelé a szememhez… Inni. Nem elég, hogy a véremet szívja, még a könnyemre is áhítozik! A könnyemre, amit csak gazdámért, a nagy pásztorért hullatok, aki óvatosan terelgeti a nyáját, és én csak néha besegítek, hogy egyben maradjanak.

Hát hiába, no, tavaly egy kiskutyának adtam életet, de az már messze jár tőlem. Ki tudja, hol. De úgy vélem, állandóan utánam lopakodik és kísér. És négybetűs a neve, mint az enyém, és két betűje ugyanaz, az utolsó kettő. A második is hasonló, az első viszont eltér. Hát hiába. A nagy pásztor az én nevemből származtatta az én egyetlen kiskutyámnak a nevét. És ő most végig a nyomomban, tanulja a mesterséget, hogy ha én nem leszek… De már miért ne lennék?

De azok a fránya bolhák! Én azt hiszem, egyszer felállok, és elég, ha csak megmozdítom a bőrömet. Hát még akkor mi lenne, ha megráznám magam!

Pedig megrázom. Csak megmozdítom a bőrömet egy kicsit. Mit nekem egy-két bolha! Csak ne csípnének úgy!
Tényleg, ha nem csípnének… Kutyát se érdekelné! A porszemek is elvannak a bundámban, ha belekerülnek, nem érdekel. Az esőt már kevésbé szeretem. De ezeket a bolhákat! Hááát!
Aztán sírnak, ha megmozdítom a bőrömet, és a Bolha Rádióban kutyaszerte szanaszét kürtölik, hogy a kutya megmozdította a hátán a bőrét, netán meg is rázta magát!
Felháborító!
Hát már ezt sem tehetem meg?
Most is itt nyöszörgi egy bolha a Bolha Rádióban, hogy megrázta a kutya a bőrét. Olyan hevesen, hogy 4,8-as erősséggel perdültek ki belőle a bolhahullák! Hát ilyet, hogy ezek a bolhák így panaszkodnak!
Nem is értem…
Inkább aludjunk, holnap a nagy pásztor úgyis munkára hív, hogy terelgessük a csillagnyáját.

Előző oldal

Főoldal

Tetszett a bejegyzés? Ossza meg másokkal is!