bgvirag

Női részleg

Könyörögtem anyának, hogy vegyen nekem kézi táskát, mert a háti, sulis táska már annyira gáz. Én már hatodikos vagyok, nagylány, de egyszerűen nem érti meg. Mindig a hátfájásról meg gerincferdülésről dumál, de egy mukkot nem értek belőle. Mondtam neki-„Ha neked lehet olyan táskád, nekem is.”. Na, erre szokott jönni a „De hát én felnőtt vagyok!” hablaty meg a „Mit képzelsz magadról?!” duma…csak egy táskát kértem. Aztán valahogy, ha hetek kérdése is, de megpuhítom. Szerzek két ötöst a suliban és nyert ügyem van.
Végül meglett a táska!
Bementem a suliba, de senki sem vett észre, mert az Evelinéknek és a Pannáéknak is ugyan ilyenjük volt. „Semmi vész csajszi,”-mondtam magamban-„te is menő vagy!” De..láttam a c-s lányokon ilyen fekete, testhez álló nadrágot, aminek piros csík van az oldalán. Nekem is kellett!
A harmadik szünetben lementem az aulába és tárcsáztam a Nagypapát. Felvette. Először tereltem. Olyan lényegtelen dolgokról volt szó, mint például, hogy hogy van, fáj-e még a dereka vagy, hogy nyert-e a Fradi a Diósgyőr ellen szombaton. Végül megkérdeztem, hogy elkísér-e vásárolni délután. Egyből értette, miről van szó, de természetesen igent mondott. Már alig vártam! Nem is figyelmet már Ildikó nénire környezet órán. Csak az új nadrág lebegett a szemem előtt.
Eljött a délután, Papa értem jött a sulihoz és elmentünk a Plázába. Mindent imádtam ott! Mintha csak haza mentem volna! Bementünk az első üzletbe, amit megláttam és egyből a jól megszokott gyerek részleghez siettem. Feltúrtam az egész helyet, minden zugát, de sehol sem találtam olyan nadrágot. Nagyon kétségbe estem. Szerencsére a Papi velem volt és megkérdezte az eladót, hogy hol található a fekete, testhezálló, piros csíkos nadrág. A néni megfogta a kezem és a bolt másik felébe vitt.
-Hol vagyunk?-kérdeztem.
-Ez a női osztály.
-Itt mindig anya nézelődik meg sok öreg néni. Ezt nem értem.
Az eladó nevetett, rám mosolygott, majd odahozott egyet a nadrágból a legkisebb méretben.
-Remélem, ez jó lesz-mondta, majd elment és folytatta a munkát.
Következő nap már az új szettemben jelentem meg a suliban. Beléptem az aulába és körbe néztem. Volt ott egy lány a portánál. Neki is fekete, piros csíkos nadrágja volt kézi táskával. Odajöttek hozzá a barátnői és szintén mindenkinek ugyan olyanja volt.
Felmentem az osztályomhoz. Ahogy végig mentem a folyosón benéztem minden terembe. Minden lányon fekete, piros csíkos nadrág volt. Mindenkin. Rajtam is.
Az egyik c-s fiú hirtelen rám kiáltott a hátam mögűl:
-Hé! Azt mondtad megvársz az udvaron!
Megfordultam. Nem értettem miről beszél. Közelebb jött.
-Jaj, bocsi, azt hittem az egyik osztálytársam vagy. Pont így néz ki. Mintha tükörbe nézne, olyan vagy. Óh, jó a nadrágod-rám mosolygott és elment.

Előző oldal

Főoldal

Tetszett a bejegyzés? Ossza meg másokkal is!