Szem-m-érték

2012 Szem-m-érték

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei egyesülete egy új, érdekes projektet dolgozott ki „Szem-m-érték” címmel, mellyel a Szolnok Város jövőjéért Közalapítványhoz nyújtott be pályázatot.
A program során Szolnok város fiataljait és a városban tanuló ifjúságot szándékozott megszólítani, jelezni számukra, hogy az általános szemproblémákra lehet egy alternatív gyógymód, a látástréning.

Egyesületünk a város iskoláiba és középiskoláiba szórólapokat juttatott el, melyben a honlapunkon feltüntetett látástréning hasznosságára hívta fel a figyelmet, majd október 15-én egy záró rendezvényt szervezett a Tiszai hajósok terére, ahol az embereknek alkalmuk nyílt vakok által használt segédeszközöket megismerni és kipróbálni, bekötött szemmel vakon is játszható játékokkal játszani, látás nélkül elvégezni hétköznapi feladatokat, becsukott szemmel tandem kerékpározni, Braille névjegykártyát készíttetni, vakvezetőkutyákat simogatni.
Rendezvényünkre több iskolából érkeztek csoportok tanári felügyelettel, diákok és tanárok egyaránt érdeklődve figyelték a vakvezetőkutyák munkáját, a látássérültek ügyességét, próbálták ki maguk is a kínálkozó lehetőségeket.
A program fáklyás felvonulással ért véget, a Tiszai hajósok teréről indulva át a Tiszavirág-hídon és vissza, remek hangulatban vonultak látássérültek és látók egyaránt, a vakvezetőkutyák is türelmesen, méltóságteljesen masíroztak.

Segítőinknek és támogatóinknak ezúton is köszönjük a projekt megvalósításában való részvételt, az iskoláknak a közvetítő szerepet és az együttműködést!

Előző oldal

Főoldal

Tetszett a bejegyzés? Ossza meg másokkal is!