Egészségnap

Egy híján 10 csepp egészség

Június 30-án 9 órai kezdettel rendezte meg a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok megyei Egyesülete tagjai és családjaik számára egészségnevelési, sport, szabadidős és családi napját, idén immár kilencedik éve, a Sipos Orbán kollégium és szakiskola épületében, ezúttal a „Tiszta szívvel Szolnok” elnevezésű rendezvénysorozathoz csatlakozva. Nagyjából 95 fő vett részt a már hagyománnyá vált eseményen, elmondható, hogy ez az egyesület egyik tagok által leglátogatottabb rendezvénye.

Miután Pesti Zoltánné az egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket – hangsúlyozva hogy ez a nap minden értelemben véve is családi nap mivel az egyesület is egy nagycsaládnak tekinthető -, rendezvényünk fővédnökének Dr. Bene Ildikónak a Hetényi Géza megyei kórház főigazgatójának programnyitó szavait hallhattuk. Ezután előbb a lisztérzékenységről Pusztai Jánosné iskolavédőnő, majd az elsősegélynyújtás alapjairól Pusztai János mentőtiszt tartott érdekes előadást. Az előadások után gluténmentes, azaz lisztérzékeny számára is fogyasztható ételeket kóstolhattak az érdeklődők.

Ezt követték 10 órától a kötetlen programelemek:

  • Váll- és talpmasszázs (a hét masszőr közül négyen vállat, hárman talpat masszíroztak);
  • teljes testanalízis-mérés (az Életesély Mentálhigiénés alapítvány közreműködésével);
  • testzsír-mérés, vércukorszint és koleszterin-mérés (a SZIVE – Szolnok Iskolavédőnők Egyesülete közreműködésével);
  • étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos tanácsadás (a Béres Gyógyszergyár Zrt. munkatársa által);
  • tandemkerékpározás (a Gördögök kerékpáros és szabadidő sportegyesület segítségével);
  • lengőteke;
  • gyermekek – avagy magukat gyereknek érző felnőttek – számára is élvezetes és érdekes játékok (az egyesület jelenlegi munkatársának édesanyja, Ildi óvónéni koordinálásával).

Idén a legnagyobb sláger a színes gyurma volt a gyermekeknek szánt játékoknál, sok nagy gyerek is csatlakozott a gyurmanók táborához és többen érdeklődtek a gyurmarecept iránt is, de természetesen a többi helyszínen is nagy volt az érdeklődés, sorban állás. A gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendtek az éppen jelenlévő vakvezetőkutyák is, akik szelíd türelemmel viselték az őket simogató kezeket és a körülöttük zajló nagy zsivajt, amiben felnőtt és gyermek egyaránt közreműködött.

A jó ebédhez – vegyesgyümölcs-leves, sült csirkecomb petrezselymes burgonyával és teljes kiőrlésű liszttel készített almás-lepény – a nótát Erős Laura és édesapja Erős Mihály szolgáltatta, a jó kedélyű énekelni vágyó tagjaink közreműködésével.

Ebéd után tombolatárgyak kerültek kisorsolásra, ill. folytatódott még a masszírozás.

Mivel nagy volt a meleg ezen a napon, mindenkinek minél több folyadékra volt szüksége, ebben volt segítségünkre a KBZ International Kft által felajánlott fejedelmi lúgos kénhatású ivóvíz. A tombolatárgyakat tagjaink mellett a Bunge növényipari Zrt, a Béres Gyógyszergyár Zrt, a Repro nyomda, a Tünde cukrászda, a Szolnoki főiskola könyvtára, a Dreher söröző, Dr. Bene Ildikó ajánlotta fel. Ingyen elvihető könyveket ajánlott fel Bokodi László tagtársunk és Kósik Nóra az egyesület munkatársa. A könyvek melletti adománygyűjtő dobozunkban összesen 4600 Ft gyűlt össze. Rendezvényünket pénzadománnyal támogatta a Realba KFT és Nádas Balázs. Mindenki adományát és támogatását nagyon szépen köszöni egyesületünk!

Programunk a tombolahúzással véget is ért fél négy körül, mindenki feltöltődve, felfrissülve, jókedvűen térhetett haza.

Jubileumi csepp egészség

2013.06.29.

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén tizedik alkalommal rendezte meg „Egy csepp egészség” elnevezésű Egészségnevelési, sport és szabadidős családi napját. A rendezvény 2013. június 29-én, szombaton 9 órai kezdettel, a szolnoki Sipos Orbán Szakiskola és Kollégium termeiben zajlott. Programunkon hozzávetőleg 90 fő vett részt, többnyire tagtársaink, családtagjaik és segítőink.

A megnyitó után Dr. Bene Ildikó a Hetényi Géza Megyei Kórház Igazgató főorvosa, a rendezvény fővédnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Fidel Erzsébet a Labrador kft munkatársa tartott az OEP egyedi támogatás lehetőségéről pár perces tájékoztatót.

A rendezvény kötetlen programjai előtt a jelenlévők diabetikus ételeket is kóstolhattak.

Rendezvényünk a „Tiszta szívvel Szolnokért” programsorozat egyik eleme volt, ennek jegyében ingyenes szűrések és ingyenes talp, váll és hátmasszíroztatási lehetőség nyílt tagjaink számára: – csontsűrűség mérés Dr. Árok Terézia főorvos vezetésével; vércukor, koleszterinszint mérés és; vérnyomásmérés a SZIVE védőnőinek közreműködésével.

A szűrések ismeretében a Béres Gyógyszergyár Zrt munkatársa, Bárdosné Kiss Ilona nyújtott tanácsadást.

Az egészség fontos eleme a mozgás és a kikapcsolódás, előbbit a Gördögök Sport Egyesület, utóbbit a már egy éve is nagy népszerűségnek örvendő lengőtekézési lehetőség biztosította.

Idén a jelenlévők egy új módszert is kipróbálhattak izmaik megmozgatása érdekében, nagy is volt a tolongás a – flabelos vibrációs tréningnél, amit a 9 Stúdió Szolnok vezetője, Laki Valéria ismertetett.

Az ebéd vegyes-gyümölcs leves, rántott sajt sültburgonyával és csemege uborkával volt.

Ebéd után folytatódtak még a kötetlen foglalkozások, de a legnagyobb érdeklődésre számot tartó programelem ekkor már az ebédlőben zajló tombolahúzás volt. Szerencsére sok támogatótól és tagtársunktól, valamint az egyesület munkatársaitól is kaptunk tombolatárgyakat.

Miután minden tombolatárgy gazdára talált, a rendezvény is véget ért, mindenki felfrissülve, ugyanakkor jólesően elfáradva térhetett haza.

Rendezvényünket anyagi, tárgyi adományokkal, munkájukkal és szakértelmükkel támogatták:

BÉRES GYÓGYSZERGYÁR ZRT

BUNGE NÖVÉNYIPARI ZRT

DRÉHER ÉTTEREM

COOP SZOLNOK ZRT

„Tiszta Szívvel Szolnokért”

Dr. Bene Ildikó

FÉNYFORRÁS ALAPÍTVÁNY

LABRADOR KFT

LANG-SEN KFT

REALBA KFT

Bárdosné Kiss Ilona

9 Stúdió Szolnok

Gördögök SE

SZIVE (Szolnok Iskolavédőnők Egyesülete)

Dr. Árok Terézia

Előző oldal

Főoldal

Tetszett a bejegyzés? Ossza meg másokkal is!