Zongorakoncert

2013. november 26-án 18 órától Rédai József zongoraművész-tanár adott koncertet a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete és az Ádám Jenő Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola igazgató-helyettes asszonya Vajna Katalin meghívásának eleget téve, a zeneiskola kamaratermében.

A tiszaroffi születésű, ma Svájcban élő vak művész-tanár örömmel tért haza megyénkbe sorstársainak és a többi érdeklődőnek zongorajátékával kellemes élményt szerezni.

A koncert valóban olyan volt, mint egy szeretetbe csomagolt zenei ajándék. A művész nem csak leült komor arccal és eljátszotta a darabokat. Minden művet maga konferált fel, közvetlen stílusban mondta el annak érdekességeit, lényegét, amivel még élvezetesebbé tette a közönség számára az ujjai alatt felcsendülő dallamokat. Érezhető volt beszédjén, hogy szeretné mindenki számára minél érthetőbbé, kellemesebbé tenni a koncertet.

Rédai József Schubert, Liszt, Bartók művei mellett a koncert fő elemeként Muszorgszkij “Egy kiállítás képei” című művét adta elő.

72 fő hallgatta nagy figyelemmel a kellemes zongoraszót.  Nekem volt szerencsém legjobb barátaim társaságában élvezni a kellemes zenét, úgy éreztem, az egész kamaratermet szeretet, béke és a zene iránti rajongás és tisztelet járja át. Vakvezetőkutyám mély szunyókálással fejezte ki tetszését, ezt a relaxációt csak a darabok közötti tapsolás törte meg.

A koncert végén a közönség visszatapsolta a művészt, a ráadás után a zeneiskola igazgatója és a vakok egyesülete elnök asszonya ajándékot adott át Rédai Józsefnek és feleségének, ám az utolsó szó mégis a zongoráé maradt.

A kulturális műsort követően a zenei élmény által lelkileg átmelegedve térhettünk haza az őszvégi hideg szeles estében.

Lukács Ágota

Előző oldal
Főoldal

Tetszett a bejegyzés? Ossza meg másokkal is!