Rekordmennyiségű pályázat érkezett

Ebben az évben több mint száz mű érkezett a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének pályázatára.

Az integráció jegyében hirdetett pályázatot amatőr íróknak a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete. Az immár tizedik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat országos verseny, ahol látássérültek és épek egyaránt indulhattak.

Minden évben egy-egy tematika köré épül a verseny. Az idei év témája a Hold volt. Egy vakon született ember számára a Hold, hasonlóan mint a színek, megfoghatatlan dolog. Tudja, hogy van, de fényét sohasem látja, meg nem foghatja, változásait nem is igazán értheti. Éppen ezért arra invitáltuk őket, hogy képzeletükre hagyatkozva meséljenek a Holddal kapcsolatos történeteket – írta közleményében az egyesület.

– Összesen 124 pályamű érkezett. Mivel egy író több alkotással is pályázhatott, így voltak, akik két, sőt néhányan három írással is jelentkeztek irodalmi pályázatunkra. A 124 művet összesen 109 író küldte be – mondta Lukács Ágota pályázati koordinátor. Ez hatalmas vakond-rekord! Az eddigi rekord 82 beküldött novellával a 2019-ben, tükör témában meghirdetett pályázat volt – tette hozzá.

– Az idei esztendőben érkezett novella Erdélyből, Felvidékről és Kárpátaljáról is, illetve Angliából és Belgiumból is – mondta Lukács Ágota.

Már minden pályamű eljutott a három tagú zsűrihez, akik hamarosan meghozzák a döntést. A pályázat zsűrije titkos szavazással dönt a pályaművek sorsáról. A bíráló grémium a művek szerzőinek kilétét nem ismeri, mivel csak jeligével ellátva kapta meg azokat.

Az ünnepélyes eredményhirdetés időpontjáról és mikéntjéről a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete hamarosan dönt.

Ez is érdekelhet

Kiemelt
Már kapható a 2022-es tagbélyeg!

Kedves Sorstársak!

2021. szeptember 01-től kapható a 2022-es tagbélyeg. Megvásárolható személyesen az Ügyfélszolgálati irodánkban (5000...

2 hete
Események
Tapasztalatcsere látogatás a JNSZMVAKOK intézményeiben

A Könyvtárak a hátrányos helyzetű emberek szolgálatában konferencia második napján, 2018. december 1-én  a részt...

4 hónapja